Over Maidstone

 

Ladies Decision

Maidstone is een ambitieuze en vrolijke vrouwenband uit de omgeving Utrecht, voorheen bekend als Ladies Decision. Bestaande uit: Renée van Rooij (zang), Nadja Geskus (drums en zang), Myriam Geskus (gitaar) en Judith Overbosch (bas en zang).

Kom snel eens kijken bij een optreden!

Maidstone

Download de biografie van Maidstone

Renée van Rooij

Renée van Rooij - Zang

Al zolang ik mij kan herinneren, wilde ik zangeres worden. Als ik mijn ouders moet geloven zong ik eerder dan ik kon lopen. Dit is niet zo vreemd, omdat bij ons thuis alles om muziek draaide. Mijn moeder zong en mijn vader was werkzaam als tourmanager van diverse bands, drumde en vervaardigde speciale drumstokken. Ik ging al op zeer jonge leeftijd mee naar concerten en droomde er van ooit zelf op het podium te staan.

Vanaf mijn tiende jaar volgde ik zang- en gitaarlessen en besloot na 2 jaar me volledig op de zang te richten. Ik deed mee aan talentenjachten, zong in de Vocal Group en Bigband van mijn school en begon mijn eerste coverband.

Op 16 jarige leeftijd deed ik auditie voor de Nederlandse Popacademie, waar ik afstudeerde in 2015. Ik zong in diverse schoolformaties en (cover)bands en toen de laatste band uit elkaar ging, besloot ik een pauze in te lassen en me toe te leggen op het begeleiden van mezelf op de piano.

Op dit moment geef ik zangles aan “De popschool” en ben ik de trotse zangeres van de band Maidstone. Ik ben erg blij weer deel uit te maken van een band, want er gaat niets boven samen muziek maken.

Nadja Geskus

Nadja Geskus - Drums, Zang

Toen ik ongeveer 4 jaar was, was ik helemaal weg van de drummer uit mijn vaders band. Sindsdien wilde ik ook drummen. Ik ben er alleen via een grote omweg gekomen! Een paar jaar blokfluitles, een paar jaar pianoles. Op mijn 13e verjaardag, ik loop naar beneden en er staat een drumstel midden in de kamer. WOW!

Na een paar jaar drummen kwam ik terecht in t bandje Snaer. In het begin erg leuk, maar later begon de band uiteen te vallen.

Ik heb toen onder andere nog een masterclass van percussie specialisten 'Slagerij van Kampen' gekregen, wat erg gaaf was, maar ik wilde het liefst in een band spelen. Mijn zusje en ik begonnen de band Ladies Decision, die later Maidstone zou gaan heten. Het is heerlijk om met deze meiden muziek te maken! Ik kijk elke keer weer uit naar onze oefendagen en optredens!

Myriam Geskus

Myriam Geskus - Gitaar

Al vanaf jongs af aan hou ik van muziek. Op mijn 8ste ben ik op pianoles gegaan. Na 2 jaar had ik het daar wel weer gezien. Dit was niet wat ik wilde.

Ik ben toen op mijn 12e begonnen met gitaar spelen. Ik heb les gehad van verschillende gitaarleraren. Nu verbeter ik mijn spel met behulp van boeken en door te luisteren naar liedjes van mijn idolen.

Ik ben gitaar gaan spelen, omdat ik veel bewondering had voor mijn vader en de voormalige gitarist van Guns 'n Roses: Slash. Ik heb het erg naar mijn zin in deze band. We zijn een hele hechte vriendengroep geworden. Zelfs oefenen met deze band geeft me een kick!


Judith Overbosch

Judith Overbosch - Bas, Zang

Mijn liefde voor muziek begon toen ik nog vrij jong was. Muziek maken is iets wat in de familie veel voorkomt, dus er was altijd wel iets te spelen. Ik begon met het leren van blokfluit, merendeel om noten te leren lezen. Ik begon met gitaar spelen op mijn negende.

Ik ben veel met zingen bezig geweest en heb menig band versleten. De gitaar vond ik altijd wel leuk, maar toch was ik opzoek naar iets anders, een andere sound. Toen ik eenmaal met andere muzikanten begon te spelen, merkte ik dat mijn bewondering erg uit ging naar bassisten, dat was de sound die ik zocht! De bas heb ik mezelf door middel van luisteren en naspelen aangeleerd.

Nadat ik in bandjes heb gezongen en gitaar heb gespeeld, heb ik de bas omarmd en ga ik zo verder op mijn muzikale pad. Ik ben blij een deel te zijn van Maidstone, want samen zo'n ervaring delen is geweldig!